Západočeská pobočka

Kalendář na rok 2024

Nový astronomický kalendář ASTROFOTO 2024, který vám nabízíme, je společným dílem Libora Šmída, Václava Kohouta a Josefa Jíry, členů Západočeské pobočky České astronomické společnosti, pod jejíž hlavičkou se autoři dlouhodobě věnují propagaci astronomické fotografie a historii astronomie. Svými aktivitami tak navazují na prvorepublikovou edici „Knihovna přátel oblohy“ Josefa Klepešty, která vydávala propagační materiály a publikace s astronomickou tématikou. Kalendář obsahuje snímky českých a slovenských astrofotografů, kteří byli ochotni prezentovat svoje fotografie v našem kalendáři, jmenovitě Zdeněk Bardon, Miloslav Druckmüller, Pavol Kollárik, Jakub Korbel, Robert Novotný, Václav Paveza, Libor Šmíd, Petr Štarha, Lukáš Veselý, Zdeněk Vojč a David Zimák. Všem autorům moc děkujeme.

Váš zájem o kalendáře podporuje naše astronomické aktivity v západních Čechách.

Kalendář je ve formátu A3 a skládá se z 13 tematických listů. Vaše případné dotazy spojené s nákupem a distribucí kalendáře zasílejte na pobočkový e-mail: infozpcas@seznam.cz. Pozor, máme poslední kusy.

Kalendáře odesíláme na vámi vybranou pobočku Zásilkovny po připsání peněz na účet. Kalendář si můžete osobně vyzvednout v Plzni na hvězdárně (po telefonické domluvě) nebo v Rokycanech. Je pravděpodobné, že pojedeme s balíčkem kalendářů do Prahy. Bližší informace o místě vyzvednutí jsou uveřejněna v textu níže, kde taky nalezneta náhledy na jednotlivé stránky kalendáře, které mají záměrně sníženou kvalitu. V novém roce 2024 vám přejeme mnoho astronomických zážitků!



Podrobnosti ke kalendáři:

  • členové astronomických spolků v ČR a SR platí 180,- nečlen platí první kus za 230,- další již za 180,-, poštovné a balné 100,-
  • kalendáře odesíláme přes službu Zásilkovna, pokud žádáte o jiný způsob doručení, tak nás prosím informujete na e-mail infozpcas@seznam.cz
  • prosíme o trpělivost spojenou s distribucí kalendáře, v současné chvíli se snažíme uspokojit zájemce o kalendář, kteří ho chtějí k Vánocům. Většinu objednávek pak rozesíláme mezi svátky.
  • možnost osobního vyzvednutí v Praze 17.12.2023 v 9h Astronomický ústav Spořilov
  • možnost osobního vyzvednutí v Praze 6.1.2024 od 9h 45m do 15h Astronomický ústav Spořilov



[1] ASTROFOTO 2020: Odkaz
[2] ASTROFOTO 2021: Odkaz
[3] ASTROFOTO 2022: Odkaz
[4] ASTROFOTO 2023: Odkaz

Autor článku: Josef Jíra
Aktualizace: 11. 1. 2024

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti