Západočeská pobočka

Astronomie v digitální televizi

V průběhu letních prázdnin bylo na území Plzeňského kraje (vysílač Krašov) zahájeno dlouho slibované digitální vysílání. Tím se běžnému divákovi rozšířily možnosti shlédnout pořady, ve kterých se občas vyskytuje astronomie a příbuzné obory.


A jak to tedy nyní je? Populární pořad Port zůstává zatím na programu ČT2 a premiéra bude vždy ve středu podvečer kolem čvrt na šest (první bude 10. září) a repríza ve čtvrtek ráno kolem páté také na ČT2.

Pořad Prizma má premiéru vždy v sobotu v půl sedmé večer na ČT24 a reprízy po půlnoci ze soboty na neděli, v neděli a v pondělí ráno po páté hodině a v noci z úterý na středu a také v noci z pátku na sobotu kolem půl druhé ráno. Jedna repríza je vysílána také na ČT2 a to ve čtvrtek odpoledne po šestnácté hodině.

Planeta věda má premiéru v neděli večer v půl sedmé na ČT24 a reprízy vždy v noci a to z neděle na pondělí v 02.30, z úterý na středu v 01.30, ze čtvrtka na pátek v 04.05 a ze soboty na neděli v 00.15. Jediná repríza na jiném programu než ČT24 je čtvrtek odpoledne na ČT2 kolem půl páté po výše popsané Prizmě.

Vás, kteří využíváte konferenci pobočky na serveru pandora.cz a jste zvyklí na upozornění na zajímavé pořady, čeká také určitá změna. Upozornění budou dále pokračovat, ale už nebudou psána na konkrétní datum a čas, ale stylem v tom a tom pořadu se v průběhu následujícího týdne můžete podívat na ...

Není asi nutno připomínat, že i když ještě nemáte set-top box, na všechny pořady se můžete podívat on-line na portálu České televize.

Autor článku: Michal Rottenborn
Aktualizace: 2. 9. 2008

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti