Západočeská pobočka

Nechte se fascinovat světlem!

Ve dnech 31. října až 8. listopadu 2007 se v Praze objeví putovní výstava "Fascinace světlem". Západočeská pobočka má rezervovánu prohlídku výstavy s průvodcem na neděli 4. listopadu od 10.30 SEČ.


Že nevíte o co se jedná? Výstava vznikla před třemi roky v Německu. Jejím cílem je osvětlit zejména školní mládeži principy, na kterých je založena moderní optoelektronika a na konkrétních příkladech ilustrovat její metody. Více se můžete dočíst na stránkách výstavy.

Vstup na výstavu je volný a můžete ji samozřejmě navštívit kdykoliv. Ale pozor, v prostorách výstavy je možno se pohybovat pouze ve skupině a s průvodcem. Pokud chcete využít výše uvedenou rezervaci, dejte co nejdřív vědět na Hvězdárnu v Rokycanech, neboť velikost skupiny je omezena na maximálně 10 - 15 účastníků. Dopravu do Prahy si každý zajišťuje sám. V omezené míře bude zřejmě možno využít dopravu minibusem HaP Plzeň. Sraz účastníků je v neděli 4. listopadu 2007 v 10.15 SEČ před Veletržním palácem v Praze. Prohlídka výstavy by měla trvat přibližně 1 hodinu.

Zbytek dne můžete využít například k návštěvě některého pořadu v pražském planetáriu, které je nedaleko Veletržního paláce, nebo k nákupům. Vánoce se neúprosně blíží!

Autor článku: výbor pobočky
Aktualizace: 3. 11. 2007

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti