Západočeská pobočka

Astrofoto setkání v Krsech

Vážení přátelé astronomické fotografie, přijměte prosím pozvání na neformální setkání zájemců o astrofotografii, které se uskuteční v sobotu 27. dubna 2024 v Environmentálním centru Krsy. Tuto akci pro vás připravila Západočeská pobočka České astronomické společnosti ve spolupráci s Environmentálním centrem Krsy. Jedná se o první takové setkání zájemců o tento druh fotografie, které přinese jedinečnou možnost se osobně poznat a vyměnit si různé zkušenosti a znalosti.

Oficiální část programu zahrnuje několik inspirativních příspěvků, ale nepochybně stejně zajímavé a inspirativní budou i neformální diskuse, pro které bude dostatek prostoru. Máte-li rádi hvězdnou oblohu a chcete se dozvědět více o tom, jak zachytit krásy nočního nebe na fotografii, je toto setkání pro vás.


Program
15:30 – 15:45 Přivítání a představení aktivit spojených s astrofotografií Západočeské pobočky České astronomické společnosti
Josef Jíra, Západočeská pobočka České astronomické společnosti
15:45 – 16:15 SEESTAR – brána do světa astronomické fotografie (nejen) pro úplné začátečníky
Jakub Toman, Planetum
16:15 – 16:45 Cesta na Island za polární září – zážitky z lovu jednoho z nejkrásnějších úkazů na obloze
Pavel Pech, Západočeská pobočka České astronomické společnosti
16:45 – 17:00 Přestávka
17:00 – 18:00 Noční krajinářská (astro)fotografie
Lukáš Veselý, astrofotograf a lektor
18:00 – 18:05 Závěrečné slovo


Během setkání se dozvíte o nejnovějších trendech v oblasti astrofotografie a seznámíte se s technikami jak zachytit neuvěřitelné detaily vesmíru. Ukážeme vám, jak s pomocí specializovaného vybavení a správného nastavení fotoaparátu dosáhnout úchvatných snímků hvězdné oblohy, galaxií či mlhovin. Budete mít také možnost se seznámit s různými typy astrofotografických technik, včetně dlouhé expozice a použití specializovaných filtrů pro maximalizaci detailů.

Toto setkání je součástí oslav 10. výročí založení Manětínské oblasti tmavé oblohy. Vstup je zdarma, není nutná žádná registrace ani přihlašování. Pokud máte zájem o astrofotografii nebo noční krajinářskou fotografii, neváhejte se přidat a prožít jedinečný zážitek spojený s krásami vesmíru.


Datum:sobota 27. 4. 2024 od 15:30 Enviromentální centrum Krsy
Pořádá: Západočeská pobočka České astronomické společnosti a Enviromentální centrum Krsy
Typ:akce určená pro fotografické nadšence
Mapa:odkaz na www.mapy.cz
Aktuality:aktuální informace o akci budou zveřejněné na našich facebookových stránkách https://www.facebook.com/zpcas

Autor článku: Josef Jíra
Aktualizace: 21. 4. 2024

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti