Západočeská pobočka

ASUF VI

Katedra obecné fyziky pedagogické fakulty ZČU v Plzni, Hvězdárna v Rokycanech, Hvězdárna a planetárium Plzeň a Západočeská pobočka ČAS si dovolují pozvat všechny učitele fyziky, přírodopisu a příbuzných oborů na šestý astronomický seminář učitelů fyziky, který je akreditován ministerstvem školství v rámci dalšího vzdělávání učitelů.

Seminář se koná v pátek odpoledne od 14:00 na Hvězdárně v Rokycanech, tentokráte 13. října 2006. Účastnický poplatek zůstává 100,-Kč. Po skončení semináře obdrží všichni účastníci osvědčení o absolvování.

Program je letos sestaven z 5 přednášek na různá téma související s astronomií a fyzikou. Najdete mezi nimi i přednášky s pokusy, jak je již tradicí. Kongres Mezinárodní astronomické unie (IAU), který se konal v Praze, přinesl spoustu nových poznatků a také jednu podstatnou změnu a to že naše sluneční soustava má již jen 8 planet, takže bude také o čem diskutovat. Během semináře budou k  dispozici dalekohledy na pozorování. Zakončení semináře bude za jasného počasí pozorováním noční oblohy. Přihlášky zasílejte na kontaktní email hvezdarna (at) hvr.cz.

Program

Nová sluneční soustava - Karel Halíř - Hvězdárna v Rokycanech
Pitva dalekohledu - Lumír Honzík - Hvězdárna a planetárium Plzeň
3D obrázky - Mgr. Jan Nedoma - KOF FPE Plzeň
Souhvězdí, hvězdy a mytologie - Michal Rotenborn - ZpČAS
Jednoduché pokusy s vývěvou - Mgr. Kateřina Lipertová - Církevní gymnázium, Plzeň

Více informaci naleznete v pozvánce - PDF soubor

Autor článku: Marek Česal
Aktualizace: 13. 10. 2006

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti