Západočeská pobočka

Den s Jiřím Grygarem

Západočeská pobočka České astronomické společnosti ve spolupráci s dalšími partnery pořádá setkání s RNDr. Jiřím Grygarem, CSc., které se uskuteční v termínu 3. 11. 2010 v Plzni.

Jiří Grygar po několika letech opět zavítá do Plzně, pro kterou si tentokrát připravil hned dvě přednášky. První přednáška nese název „Věda a víra“. Posluchači se mohou těšit na zajímavé povídání českého fyzika a popularizátora vědy, který se netají tím, že je věřícím člověkem. Druhá přednáška bude astronomická s názvem „Nad pampou sa blýská – Kosmické záření rekordních energií“. V rámci této přednášky budou posluchači seznámeni s novými poznatky a objevy mezinárodní observatoře Pierra Augera v Argentině

Třešničkou na dortu pro mnohé z nás bude slavnostní otevření fotografické výstavy členů ZpČAS v prostorách Studijní vědecké knihovny Plzeňského kraje, kterou by měl otevřít sám pan doktor Jiří Grygar.

A protože většina z Vás má ve své astronomické knihovničce nějakou jeho knihu, rozhodli jsme se pro vás uspořádat i menší autogramiádu. Pokud budete mít zájem zúčastnit se tohoto bezesporu velice zajímavého setkání, určitě neváhejte a udělejte si volno ve svém nabitém programu.

Za organizátory Vás zve výbor Západočeské pobočky ČAS.


Program:

Název:Den s  Jiřím Grygarem
Datum:středa 3. 11. 2010
13:00-14:00Vernisáž fotografické výstavy členů ZpČAS (místo: Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Smetanovy sady 2, Plzeň)
15:00-16:30Přednáška „Věda a víra“ (místo: Aula ZČU, Jungmannova ul. V Plzni)
18:30-20:30 Přednáška „Nad pampou sa blýska, Kosmické záření rekordních nergií“ (místo: Aula ZČU, Jungmannova ul. V Plzni)
20:30-21:00autogramiáda (místo: Aula ZČU, Jungmannova ul. V Plzni)

Autor článku: Josef Jíra
Aktualizace: 28. 10. 2010

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti