Západočeská pobočka

Klenoty noční oblohy

Západočeská pobočka České astronomické společnosti v rámci Mezinárodního roku astronomie 2009 nabízí k zapůjčení fotografickou výstavu astronomických snímků, pořízených členy západočeské pobočky. Jedná se o 60 originálních fotografií formátu A4 a 10 snímků formátu A3. Většina snímků byla otištěna v publikaci České astronomické společnosti „Objektivem do vesmíru i kolem nás“.

Cílem výstavy je přiblížit laické veřejnosti možnosti astronomické fotografie. Výběr fotografií byl záměrně zvolen tak, aby obsahoval jak snímky pořízené kvalitní CCD technikou, tak i snímky pořízené pomocí základního objektivu a klasického fotografického materiálu. Fotografie jsou vytištěné na kvalitní fotografický papír a uloženy v clip rámu s paspartou. Celkový rozměr rámečku pro fotografie velikosti A4 je 29 x 39 cm, pro fotografie A3 pak 40 x 60 cm.

Výstava je poskytována zdarma, dopravu je možné řešit osobním odvozem na náklady vypůjčitele, který také zodpovídá za případné škody způsobené na výstavě během výpůjčky. Pro přepravu jsou fotografie uloženy ve třech schránkách. Dvě schránky mají rozměr cca 50 x 35 x 50 cm o váze 12kg. Schránka pro fotografie formátu A3 má rozměr 50 x 50 x 70 cm a její celková váha činí 15kg. Závěsný systém clip rámů je zobrazen na přiložené fotografii. Délka zapůjčení výstavy není pevně stanovena, harmonogram lze dohodnout na kontaktní e-mailové adrese zpcas(zavinac)hvr.cz.



Autor článku: Josef Jíra
Aktualizace: 27. 12. 2008

© 2006-2024 Západočeská pobočka České astronomické společnosti